Bostadssökande

Välkommen hem!

Vad prioriterar du där du bor? Är det ljusinsläpp och köksluckor i charmig retrostil? Vill du ha badkar och en liten uteplats? Är det omgivningarna, närhet till butiker och kommunikationer? Eller föredrar du grönområden, vattendrag och frisk luft?

Kanske är det ditt första egna boende, kanske har du tröttnat på att sköta ett helt hus med trädgård och föredrar att någon annan gör det. Oavsett vad du letar efter när det är dags att hitta en bostad kan vi på Mellbo erbjuda dig ett hem som du kan trivas i och göra till ditt.

På Mellbo är vi måna om att våra hyresgäster trivs. Det är viktigt att bostäderna håller en bra standard och att du som hyresgäst lätt kan få tag i oss, därför ser vi till att alltid finnas tillgängliga på telefon.

Välkommen till oss på Mellbo!

Att söka lägenhetOm MellerudDokument

Att söka lägenhet – så här gör du

Vare sig du redan är hyresgäst hos oss eller om du är ute efter ett nytt boende, kan du vara spekulant på våra lediga lägenheter. Hos AB Melleruds Bostäder kan du alltid hålla utkik efter något större eller mindre. Det enda du behöver göra är att registrera dig och fylla i en intresseanmälan.

Och reglerna är enkla – den som stått längst i kö får lägenheten!

Enkelt och bekvämt
Att söka ny lägenhet hos oss är både enkelt och bekvämt och eftersom tjänsten är webb-baserad bestämmer du själv vilken tid på dygnet du vill göra din anmälan. Skulle du vilja ha hjälp av vår kundservice är det bara att besöka vårt kontor under våra öppettider.

Börja med att registrera dig
Det första du måste göra för att kunna göra en intresseanmälan är att registrera dig för ”Mina sidor”. När du väl gjort det har du en egen inloggning som du använder när du vill logga in för att använda servicen på ”Mina sidor”.

Nu är du inloggad och kan ta del av våra bostadssidor och söka efter lediga lägenheter. De lägenheter som verkar intressanta gör du en intresseanmälan på.

Uppdatera din anmälan
För att vi alltid ska ha de senaste uppgifterna om dina önskemål och för att adress, telefonnummer och andra viktiga uppgifter skall stämma är vi noga med att din intresseanmälan är aktuell. Därför måste du själv gå in och uppdatera din anmälan en gång om året eller när något förändras. Detta är enkelt. Du loggar bara in med ditt lösenord och klickar på ”intresseanmälan lägenhet”. Nu fyller du i dina uppgifter igen och bekräftar att de är aktuella.

När det blir aktuellt med en visning av en lägenhet som du visat intresse för får du ett visningserbjudande via e-post och på ”Mina sidor”. När du får ett sådant erbjudande behöver du tacka ja eller nej, annars kommer du att strykas ur kön. Du kan tacka nej till max tre visningserbjudanden per år, därefter stryks du ur kön, allt för att alla som är riktigt intresserade ska få chansen att se lägenheten.

Ha koll en gång i veckan
Vi publicerar lediga lägenheter löpande och varje lägenhet ligger ute på vår webbplats i en vecka. Vi erbjuder även en bevakningstjänst av lediga lägenheter då du får ett e-postmeddelande när något intressant dyker upp.

Redan hyresgäst hos oss
Om du redan är hyresgäst hos AB Melleruds Bostäder kan flytta till någon av våra andra lägenheter. Men det finns några regler som styr. Vi vill att du ska ha bott minst nio månader i din nuvarande bostad.

Går det bara att hitta lägenheter på webben?
Nej, naturligtvis inte. Vi vet att många av våra hyresgäster inte har tillgång till internet och skulle du vara en av dem är du varmt välkommen till vårt kontor på Storgatan 26 i Mellerud. Du kan också ringa till oss på 0530-360 80, så hjälper vi gärna till.

Lycka till!

I det vackra landskapet Dalsland hittar du Mellerud; bland slättmarker, djupa skogar, intill vänerkust, Kroppefjäll och de många sjöarna. Precis mitt emellen Göteborg och Karlstad.

Varierat landskap
Kommunen har ett mycket varierande och vackert landskap. I öster gränsar Mellerud till Vänern med dess skärgård och sandstränder. I söder breder den väldiga Dalboslätten ut sig med sina bördiga åkrar. I väster och i norr dominerar skogen och sjöarna, genomkorsad av Dalslands Kanal med den berömda Akvedukten i Håverud.

Flytta till Mellerud
I Melleruds kommun är vi för närvarande cirka 9 000 invånare. Vi blir gärna fler! Därför hälsar vi dig och dina nära välkomna att flytta hit. Mellerud erbjuder dig billigt boende, i någon av våra tätorter eller på landsbygden. Vi har ett rikt kulturliv, ett 100-tal föreningar, skolor och förskolor väl spridda över kommunen, väl utbyggd kommersiell service och goda kommunikationer.