Pressmeddelande – avtal tecknat med Migrationsverket

Mellbo kommer från den första april att hyra ut 21 st lägenheter till Migrationsverket. Parterna har tecknat avtal om asylboende vilket för närvarande främst handlar om flyktingar från Ukraina men är tillgängliga för alla i asylprocessen oavsett vilket land man kommer från.

Vi såg att vi kunde vara en viktig part i mottagandet av flyktingar från Ukraina och erbjuda riktigt bra boende i trygga miljöer. Vår organisation har en hög servicenivå, har jour dygnet runt och en bra kundservice. Vi är också vana vid att arbeta tillsammans med andra myndigheter. Det har också varit ett inspirerande arbete tillsammans med kommunen under akutfasen i mitten av mars då vi hade flyktingar boende i en av våra fastigheter. Vi har väl alla märkt av hur hela samhället vill ställa upp för flyktingarna och jag är säker på att våra övriga hyresgäster finns där som stöd för dem också när de kommer, säger Mellbos VD Erik Josefsson.

De lägenheter som Migrationsverket hyr finns främst i Dals Rostock och i Åsensbruk och det är Migrationsverket som anvisar personer till respektive lägenhet. Det är också Migrationsverket som har ansvar för de boende och ska stötta dem under sin tid hos dem. Lägenheterna är eller kommer att möbleras av Migrationsverket och tanken är att de boende ska klara av att sköta det mesta i sin vardag själva.