Nyheter

Avstängning Långgatan den 12 januari

Kommunen kommer att stänga av Långgatan från Storgatan till Viaduktsgatan den 12 januari 2017 från ca kl 09.00 till max kl 16.00 för att gräva vatten och avlopp under gatan för de nya bostäderna i kvarteret Järven. Trafiken leds under tiden via Gränsgatan till Storgatan.

 

Digitalt TV-utbud från Telia

Från och med 2017 kommer Telia att stå för kanalutbudet på TV. Arbetet med övergången kommer att ske under hösten fram till nyår. För mer information klicka här.

Ni kan se kanalutbudet som ingår i paketet Lagom på Telias hemsida telia.se.

Utemiljöer i Dals Rostock

Arbetet med en uppfräschning av utemiljön kring radhusen på Karolinervägen pågår för fullt. Till att börja med har smålägenheterna fått nya underhållsfria skärmväggar, som skapar en ombonad liten oas till varje lägenhet.

Melleruds Bostäder skärm 2     Melleruds Bostäder skärm 3

Den nya garagelängan är på plats. Ersätter de gamla garagen som byggs om till soprum och förråd. Nya ytterdörrar med entrétak monteras och snart är staketen på plats.

20161208_102545  20161208_111231

 

Nya lägenheter på Järven

Nu är det äntligen dags! Efter mer än 10 års väntan har planerna på nybyggnad av bostäder i Mellerud blivit förverkligade. Upphandlingen av en lokal byggentreprenör är klar och kommunfullmäktige har fattat beslut om bygget. Första spadtaget tas den 12/12 kl 12 och byggtiden beräknas till ett år.

Nybyggnaden omfattar två likadana 2-planshus i vinkel med varandra, som tillsammans med garage längs Magasinsgatan bildare en avskild, lugn och solig innergård. Varje hus har två trapphus med hiss, med sex lägenheter per trapphus.

Det blir totalt 8 små tvåor om 42 m2, 8 stora tvåor om 69 m2 och 8 treor på 79 m2. Lägenheterna kommer att vara försedda med såväl diskmaskin som egna tvättmöjligheter. Samtliga lägenheter har uteplats eller stor balkong mot gården i syd till västerläge.

För intresserade gäller det att passa på. Det var 11 år sedan Mellbo byggde sist. Det finns fortfarande möjlighet att teckna sig på vår intresselista. Först till kvarn gäller för den som vill ha möjlighet att välja just sin lägenhet och kunna påverka vissa materialval.

Vill du ta en titt inomhus redan nu så ta en tur virtuell 3D-tur här:

2 Rum och Kök (42 m2)              3 Rum och Kök (79 m2)

jarven_montage-beskuren

Illustration: Studio 3D på flygfoto från Bergslagsbild